Бивш вратар на "Лудогорец": Чакаме всеки момент Марадона да се появи



„Всеки ден имаш чувството, че ще се появи на тренировка. И ще ни поздрави“, разказа бившият вратар на „Лудогорец“ Хорхе Броун в програмата „Как си“ на радио „Колоня“ за отношенията си с Диего Марадона.

Двамата се чували всеки ден по време на паузата в първенството заради коронавируса. Марадона навивал Ел Лобо, или Вълка, да остане в „Химназия Ла Плата“.



„Да, имах по-добри оферти, но все пак не всеки ден игреш за Диего Марадона и останах“, обяснява Броун.

Хорхе с Диего на мач.

34-годишният вратар се появи на първия мач на отбора след смъртта на Диего с знаменития изрусен кичур, който Марадона носеше в последния си двубой за „Бока Хуниорс“ и стана известен по цял свят.
Двамата били свързани от любовта към колите. В края на януари миналата година Броун се прочу, като прекъсна пресконференцията на Марадона след мача с „Велес“ с форсиране на мощен автомобил на стадиона.

Двамата се кефят на голф.

„Един ден ми прати снимка със световната купа до него на дивана. Никога не искаше да каже колко килограма е, защото съм щял да го използвал срещу него“, допълни Броун.

Последно Марадона се появил на стадиона на 30 октомври на 60-ия си рожден ден. Остана обаче само за тържествената част и видът му изплаши феновете.

„След това направихме видеовръзка и той изглеждаше добре“, допълва Броун.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.