Конте: Длъжни сме да се борим до край за титлата

Старши треньорът на Интер – Антонио Конте, призова играчите си да покажат, че са наистина претенденти за титлата в италианското първенство по футбол преди домакинския сблъсък в неделя с Кротоне. Отборът на Конте, който завърши на второ място през миналия сезон, намали изоставането си от лидера Милан до само една точка преди 10-дневната зимна пауза, благодарение на седем поредни победи в шампионата. Това представяне постави Интер твърдо в борбата за титлата, за да сложи край на 11-годишното си очакване на трофея в Серия А, след като защитаващият титлата си Ювентус изостава с девет точки зад тях на шесто място.

„Трябва да потвърдим мястото си сред претендентите – каза Конте на пресконференция. – Не е нужно да изпращаме никакво съобщение, просто трябва да бъдем правдоподобни. Ние сме длъжни да се борим до край. Когато сте в Интер, това е задължение. Този сезон имаме балансирано първенство. Трябва да се потрудите, за да спечелите всеки мач и няма лесни срещи. В крайна сметка ще изпъкнат важни ценности като упорита работа и организация – неща, които ви карат да превъзхождате и печелите.“

Интер е фаворит срещу новака Кротоне, който е на 19-о място и има само две победи от началото на сезона. Една от тях обаче дойде в последния мач на тима преди почивката и Конте настоя, че няма да подценява гостите.

„Очакваме труден мач. Изправени сме пред отбор, който беше подсилен, като завърши миналата година с победа срещу Парма. Този мач ще изисква много внимание. Да започнем отново след празниците винаги е голяма неизвестност, но ние знаем колко е важно да продължим нашата положителна серия“, коментира Конте.