50-годишен мъж от София с тежки наранявания по ръцете от фойерверки

На 200 повиквания са реагирали екипите на Спешната помощ в София през изминалата нощ. Пет са сигналите за наранявания след хвърляне на пиратки.

В спешната болница „Пирогов“ са 10 души с различни наранявания от фойерверки. Най-сериозният случай е от столичния квартал „Люлин“, където 50-годишен мъж е с тежки наранявания по ръцете.

Сигналите за коронавирус са 15, съобщават още от „Спешна помощ“. Екипите за реагирали на сигнал за сбиване в Пирдоп, вследствие на което 28-годишен мъж е починал в линейката на път за болница.

От спешната болница „Пирогов“ в София съобщават, че при тях са постъпили около 10 души, пострадали от пиратки.

Проф. Николай Габровски – заместник-директор на лечебното заведение, уточни:

„През нощта преминалите са 90 , а хоспитализираните – 23-ма. Може да се каже, че това е една относително спокойна, поне за нашите Пироговски стандарти, нощ. На практика основното натоварване е било след 24:00 часа, когато е имало един относително рязък наплив.

Основните пострадали са били от бомбички – десетина души, от които за щастие няма нито един с много тежки увреждания. Повечето от тях са били обработени хирургически и са освободени по домовете си“.

Около 50 са хората, потърсили помощ в „Пирогов“ за изминалата нощ със симптоми на коронавирус.

За цялата 2020 година болницата е посетена от около 13 000 души със симптоми на заболяването , от тях на лечение са останали около 3000. В момента пациентите с Covid в „Пирогов“ са 205.