Р. Влайков: Тръгвам си с болка и грижа за бъдещето на Босилеград

Прощално писмо на посланика ни в Белград Радко Влайков, чиито мандат изтече на 31 декември, развълнува българите в Босилеград. Влайков често посещаваше града, а миналата година съдейства за ремонта на местната гимназия по проект и с пари на външното ни министерство.

„Тръгвам си с болка и грижа за бъдещето на Босилеград и същевременно с приятното очакване много скоро на табелите на магистралата да пише Цариброд. Тръгвам си с дълбокото убеждение, че политиците в България и Сърбия ръка за ръка ще продължат да работят заедно, за да решат проблемите на българското национално малцинство в Сърбия“, пише в писмото до сънародниците ни дипломатът.

Босилеградчани не крият благодарността си към Влайков, съдействал в последните четири години за решаването на редица проблеми, свързани с дейността на културно-информационния център, училището и на различни организации в Босилеград.

Същевременно Столичната община обезпечи издаването на 500 календара на Културно-информационния център в Босилеград, които бяха раздадени на гражданите в общината в навечерието на българската Коледа и Нова година.

Културно-информационният център и тази година спази традицията и по повод Коледа и Нова година осигури 100 пакетчета с подаръци за най-малките жители на Босилеград. Заради пандемичната обстановка и мерките за защита от Covid-19 обичайната културна програма не беше организирана.

Босилеград