М инута след полунощ проплака първото бебе за тази година във варненската специализирана АГ болница, съобщиха от лечебното заведение.

Момиченцето тежи 3,2 килограма и е високо 50 сантиметра. Болницата приключва 2020 година с 2099 раждания, като последното е момченце, проплакало в 22,50 часа на 31 декември.

В новогодишната нощ е имало раждания и в Окръжната болница в града. Първото за тази година бебе там е момченце, родено около 5 часа тази сутрин.

От пресслужбата на полицията във Варна допълниха, че новогодишната нощ е преминала спокойно, без инциденти.

В МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ – Сливен за 2021 година първото бебе е родено в 2,50 ч. след полунощ. Това съобщиха от областната болница.

То е момиче. Тежи 2,620 кг, 49 см. Майката е от град Стралджа.

В 3,30 ч. е проплакало момченце, чиято майка е от София.

Още едно момченце се е родило в началото на Новата година – в 6,50 ч. Майката е от Веселиново. Не се очаква друго раждане за деня.

Първото бебе, което проплака в Специализираната болница за активно лечение по акушерство и гинекология „Майчин дом“ за 2021 г., е момченце, съобщиха от лечебното заведение.

То се е родило в 5.28 часа в първия ден от новата година по естествен път и е с класическите мерки 3,650 кг и 52 см. Заедно с щастливата майка са в отлично здраве и благодарят на дежурния екип под ръководството на д-р Ирена Шикова и акушер Евелина Първанова.

Последното бебе за 2019 година е момиченце и е проплакало в последните часове преди полунощ. Момиченцето тежи 1 300 гр. и 41 см., със спешно секцио и в момента е в стабилно състояние.

Общо за 2020 година в Университетска акушеро-гинекологична болница „Майчин дом“ са родени 3576 бебета и болницата отново е първенец по брой раждания в България, съобщават от болницата.

В новогодишната нощ в родилна зала е бил екипът на д-р Валери Иванов, д-р Ирена Шикова и акушерка Емилия Аспарухова, неонатолог Таня Праматарова, анестезиолог д-р Георги Пенев и акушерки Стефка Томова и Жени Милева. За последния ден на 2019 година в болницата са се родили общо шест бебета.

2021 г. е годината на Металния вол

Какво да очакваме през 2021 г. … ако няма нови изненади