Посрещнахме 2021-а с много фойерверки, но без многолюдни тържества

За първи път София посрещна Новата година без тържества на открито и станалата емблематична през годините „Сцена под звездите“ на площад „Батенберг“, където жителите на града се събираха на традиционния концерт.

В новогодишната нощ не работи и градският транспорт. Столичани посрещнаха празника в домовете си, някои в тесен семеен кръг, както и кметът на София Йорданка Фандъкова. В първия ден на 2021-ва година тя пожела на софиянци:

„2021 да ни донесе здраве на всички, да продължим да си помагаме, да развиваме града си, да се грижим за децата си. Чакаме ги на 4-и януари в детските ясли, детските градини и учениците от първи до четвърти клас“, каза кметът на София.

В Пловдив също посрещнаха Новата 2021-агодина година без обичайната празнична програма в центъра на града. От общината обаче заложиха на по-внушителна и по-мощна заря в полунощ. За първи път фойерверки бяха изстреляни от три тепета на града. 3800 заряда в продължение на шест минути създадоха красиви картини над Пловдив.

Празнична заря имаше и в Ловеч.  Жителите на града посрещнаха новата 2021-ва в празнична атмосфера, макар и от балконите на домовете си заради пандемията.