Християна Лоизу аха да падне в “Маскираният певец” – едва виждалаПевицата познала Невена Цонева още от втория лайф на предаването, но не и Борис Солтарийски, въпреки че е пяла с “Ку-ку бенд”

Сексапилна, примамлива и изключително талантлива – това са само част от думите, с които да се опише Хищницата от предаването “Маскираният певец”. Коя е тя, се питаха както звездните детективи във втория сезон – Владо Пенев, Алекс Раева и Азис, така и зрителите. Дали не е Джулия Бочева, дали не е Райна… И с това дали май никой не позна младата певица Християна Лоизу, която спечели “Х фактор” през 2015 г. Тази вечер тя ще се завърне на сцената на предаването, но без червения си костюм. Ще бъде част от празничния концерт по Нова тв с участниците от “Маскираният певец”, който ще започне от 20 ч.Лоизу свали маската и наистина остави звездните детективи с отворена уста. Тя изобщо не се поколебала, преди да приеме поканата да участва за предаването. Получила я по време на първата вълна на пандемията – през март или април. “Супер, това ще бъде още една възможост да пея хубави песни и да се забавлявам”, си казва тогава Християна.

Но чак няколко месеца по-късно разбира под каква маска ще е и вижда предизвикателния костюм на Хищницата.

“Казах си: “Сега ще

правя каквото си

искам”,

смее се Лоизу.

Първият концерт на шоуто бе през септември, когато нямаше толкова строги противоепидемични мерки. Тогава младата певица, която нетрябва да издава на никого, че е сред участниците в шоуто, заблуждава близките си и им казва, че в събота вечер има участия по частни партита, сватби или фирмени събирания. Това обяснявала и на приятеля си Борислав Борисов, с когото живее в София. “Когато започнаха да отпадат участията заради коронавируса, нямаше какво да измисля”, разказва певицата. Затова му издала тайната, която се оказало, че той вече знаел. Успял да я познае по пеенето.

Не можела да разкаже на приятелите си обаче, затова ги отбягвала, въпреки че често я питали дали участва в предаването. “В началото мислеха, че съм Булката”, допълва Лоизу. Дори я спирали на улицата с: “А, Булка, здравей!”. 

Тя стигна до финала в “Маскираният певец” и завърши на трето място. “Благодарна съм, че имах възможността да участвам, и благодаря на тези, които са ме подкрепили, както и на екипа на продукцията”, казва Лоизу.

Първото издание на шоуто било и най-трудното за нея, защото трябвало да свикне с костюма на Хищницата.

“Реално почти не

виждаш с него

Аз гледах само през устата, където са зъбките на маската”, обяснява тя. Затова и рядко зървала някого от публиката.

Липсата на достатъчно видимост се оказала предизвикателство по време на бързите ѝ песни, които са с динамична хореография. “По чудо всичко се случваше по вода по време на концертите на живо”, допълва тя. Почти всички хореографии си измисляла сама, като цяла седмица тренирала танците вкъщи. Само че била без маската и костюма на Хищницата. С тях определено ѝ било по-трудно. “Тялото ми блокираше буквално. На генералната репетиция едвам се справях. Казвах си: “Не знам как ще се получи това нещо”, спомня си певицата. На малкия екран обаче подобни проблеми никак не си проличаха през целия сезон.

Наметалото криело опасност при по-бързите танци: “Можех да го настъпя и щеше да стане беля. Даже бях на косъм да падна на първия концерт. Имах няколко такива момента, но слава Богу, се овладях”.

“Цялата идея беше да бъда секси провокативна. Ако не се правех на такъв образ, Хищницата щеше да бъде много скучна. Исках да ѝ създам история – не да бъда певица, която излиза, за да изпее нещо хубаво”, разказва Лоизу. След финала тя срещнала Алекс Раева, чиято задача била да я разпознае.

“Тя беше просто

шокирана, което и

мен ме изненада”,

казва певицата. Раева беше водеща на “Х фактор”, когато Луизу спечели първото място. “Тя е единственият човек, който би могъл да ме разпознае от първия концерт, но явно добре си изиграх ролята”, казва шеговито Лоизу.

Разбира се, чела в социалните мрежи какви са предположенията на зрителите кой се крие под маската. “Беше ми забавно да ги следя. Преди да започне още предаването, си мислех, че ще ме разпознаят от първия концерт”, казва певицата.

Тя е пяла на една сцена с други двама от участниците в шоуто – Невена Цонева и Борис Солтарийски. Още на втория концерт успяла да отгатне, че зад розовия костюм на Булката е Цонева. “Някак по нейните фалцети, начина, по който преминава от единия регистър към другия”, обяснява певицата. Изненадала се обаче, когато видяла, че Солтарийски е под маската на Змията.

Песните в шоуто не избирала случайно. На първо място трябвало да ѝ харесват, на второ – да отговарят на провокативния образ на Хищницата, а на трето – да са известни в България. Стараела се да са парчета, които изпълнява за първи път, за да може никой да не я познае.

“Гледам да мисля позитивно, въпреки че в момента всичко е спряло откъм участия”, казва певицата. В момента преподава пеене, официално започва да го прави преди година. “Подготвям и песен, ще снимаме клип и живот и здраве след Нова година ще излезе”, казва Лоизу.

След като спечели “Х фактор”, тя пусна двете самостоятелни парчета Pheonix и “Едно в едно”. Започнали да я канят за участия, а е забелязана и от Музикалния театър, където участва в две заглавия от програмата – “Фантомът на операта” и “Цигуларят на покрива”.

Лоизу е родом от Кипър, но избира да живее в страната ни. Като дете идвала с майка си, която имала приятелки българки. Когато пораснала, избрала да уча тук. “Някои даже ме питат: “Защо, по дяволите, живееш в България?”, което ме шокира. На мен просто ми харесва тук, любовта, приятелите и работата ми са тук… Всичко, от което човек има нужда. За мен България е втори дом”, казва певицата.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.