Апаратура и парични дарения за над 200 000 лв. за МБАЛ "Св. Пантелеймон" в Ямбол

Апаратура и парични дарения за над 200 000 лева е получила от началото на пандемията областната болница „Свети Пантелеймон” в Ямбол. Даренията са както от фирми, така и от граждани.

От началото на април лечебното заведение е получило предпазни облекла, дезинфектанти, апарати за обдишване, уреди за рехабилитация и парични средства.

Преди дни от Югоизточното държавно предприятие в Сливен беше дарен апарат за озонотерапия за близо 30 000 лева, съобщи директорът на многопрофилната болница д-р Димитър Рунков:

„За пореден път прeз последните 9 месеца разбираме, че ямболската болница не е сама. Имаме подкрепата и на местните институцииq и на национално ниво.

Апаратът- няма система в човешкия организъм, която да не се повлияе положително от дозираната озонотерапия, като наш приоритет са пациентите с Covid – тежка терминална дихателна недостатъчност“.

Председателят на Медицинския щаб – областният управител Димитър Иванов, също благодари на дарителите.

„И това, което виждаме като статистика, че намаляват положителните случаи и тези, които постъпват в болница в Ямбол, да продължи със същия темп на намаляване“, допълни той.