О ще преди хиляди години лечителите в Индия и Китай са знаели, че съществуват растения, притежаващи мощна целебна сила. Много от тези билки са високо ценени и днес – ползите им са признати от съвременната природна медицина, осланяща се не само на древните системи за здраве и дълголетие, но и на опита на модерната наука.

Сред билките, полезни за имунната система, особено силно се откроява андрографис (Andrographis paniculata) – едно от най-ценените лечебни растения в Китайската медицина и древната индийска наука Аюрведа.

Андрографис има вековна история на употреба като противопростудно, противовъзпалително, температуропонижаващо и общоукрепващо средство. Заради доказаните си, изключително мощни антивирусни свойства, андрографис се превърна и в една от най-популярните билки през последната година.


h

Източник:
Revita

Основните активни съставки на андрографиса са андрографолидите – фитосъединения, част от семейството на растителните терпеноиди, съдържащи се още в куркума, джинджифил и гинко билоба. Андрографолидите притежават мощни антивирусни, антибактериални и противогъбични свойства, и доказано подпомагат имунната функция и клетъчната сигнализация.

Андрографолидите повлияват благоприятно активността на клетките-пазители на нашия организъм – цитотоксичните Т-клетки и NK-клетките. Също така стимулират унищожаването на патогените, включително вируси и бактерии от страна на имунната система.

Силното въздействие на съдържащите се в андрографиса съединения е установено и по отношение на сегашната ситуация. Науката разполага с данни, според които андрографолидите подпомагат дихателната система, намаляват риска от усложнения при инфекции на белите дробове и засилват естествените защити на организма.

Как обаче да се възползваме от полезните свойства на тази билка?

Тук на помощ идва Nature’s Way – американска компания с половинвековен опит в производството на растителни екстракти.

Висококачественият натурален препарат Andrographis на Nature’s Way съдържа екстракт от всички части на растението, който проявява широк спектър полезни ефекти по отношение на имунното здраве и защитата от вирусни инфекции.


h

Източник:
Revita

Всяка капсула е източник на екстракт от стебло, лист и цвят на андрографис, стандартизиран до впечатляващите 10% (30 mg) андрографолиди.

Andrographis е гарантиран източник на оптимално количество от полезните съставки, съдържащи се в стеблото, листата и цветовете на растението. Благодарение на това, Andrographis на Nature’s Way е надеждно средство срещу тежки вирусни инфекции и често съпътстващите ги бактериални суперинфекции, протичащи със силно възпаление и дисбаланс на имунните механизми в организма.

Терапията с Andrographis на Nature’s Way може значително да облекчи развитието на инфекциите и да намали опасността от усложнения, изискващи антибиотично лечение и понякога интензивни грижи.

<!–

–>