Потестиращите срещу правителството отново се събраха пред Министерския съвет

Ден преди края на 2020-та година протестиращите срещу правителството отново се събраха пред Министерския съвет.

Малко след 18.00 ч. беше блокиран районът на бул. „Дондуков“ пред сградата на правителството, като протестиращите настояваха за оставката на кабинета и на главния прокурор.

Протестиращи коментираха, че едва след 4 години правителството изпълнява обещанията си за 300 лева минимална пенсия. Коментираха, че с 50-те лева добавки към пенсиите примерът Бойко Борисов си купува изборите.

На площада беше обявено, че е вече е регистрирано в регистъра за юридически лица с нестопанска цел движение „Демокрация и законност“, чиято основна цел е  да се бори с корупцията и злоупотребите по високите етажи на властта и прокуратурата.

Последва обичаното шествие, което премина по централните столични улици.

Протестиращите минаха и през централата на ВМРО. От изказвания на протестиращи стана ясно, че лидерите на ВМРО Красимир Каракачанов и Ангел Дажамбазки имат покана в последния ден на старата година да бъдат сурвакани.

Хората се спряха и пред сградата на Столичната община.

Друг индивидуален протест беше обявен от сдружението „Покана за доброволно изпълнение“. Редица институции ще бъдат замеряни от понеделник от Ивайло Илиев заради несъгласия по редица теми.

Призиви имаше по-продължително да бъде блокират Орлов мост. А в последния ден на старата година протестиращите също ще се съберат пред МС.