Туристическият бранш подкрепи Марияна Николова за работното време в новогодишната нощ

Туристическият бранш подкрепи вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова в намерението ѝ да предложи на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса да се направи изключение за ресторантите в хотелите и да им бъде разрешено да работят до 00.30 ч. в новогодишната нощ.

Официалната позиция на Националния борд по туризъм, Българската туристическа камара и Българския туристически съюз беше депозирана днес, след като министър Николова обяви идеята си в телевизионно интервю тази сутрин.

В позицията си, разпространена и в медиите, от туристическия бранш декларират готовността си стриктно да спазват действащите противоепидемични мерки в подкрепа на здравната система и усилията на всички български граждани за преодоляването на кризата, предизвикана от пандемията Covid-19. 

Във връзка с предстоящите новогодишни празници и необходимостта от прилагане на единен критерий за обективен контрол считаме, че е целесъобразно удължаването на времето за работа в местата за настаняване и хранене до 0.30 ч. на 1 януари, се казва в документа.

По-рано през деня собствениците на заведения извън тези в хотелите реагираха остро срещу намерението на министъра и го определиха като дискриминационен, недопустим двоен стандарт към останалата част от бизнеса.