Започва ваксинацията срещу COVID-19 в област Ловеч

Днес започва имунизационната кампания срещу COVID-19  в област Ловеч. За два дни ще бъдат ваксинирани 100 души, работещи на първа линия в COVID структурите на болниците и Спешната помощ.

За ваксинирането са обособени 5 имунизационни кабинета в областта. Първите ваксини в Ловеч и Троян ще бъдат поставени в 10:00 ч., а в Луковит и Тетевен в 11.00 ч.

„Хората, които са заявили желание с приоритет от COVID отделенията и от филиалите за Спешна помощ, които са изложени на най-висок риск, с тях започваме имунизационната кампания“, поясни директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Анета Винева.

Първите ваксини в Ловеч ще бъдат поставени на началника на Спешното отделение на болницата д-р Николай Дяков и управителя на Медицинския център д-р Илияна Казакова.

Д-р Винева допълни, че заявилите желание за имунизация в областта на този етап са над 700.

„Около 30% са заявили желание в момента, само за първа фаза на имунизационния план, в която влизат освен медицински, немедицински лица от COVID отделенията и всички  желаещи от извънболничната помощ, стоматолози, фармацевти, зъботехници и медицинските специалисти от учебните и детските заведения“, каза д-р Винева.