Сняг, дъжд и силен вятър в Италия

Сняг, дъжд и силен вятър  в Италия създадоха проблеми в автомобилния и железопътен трафик. Загинал е един човек, ранени са двама души.

В резултат на силния вятър край Сасари на остров Сардиния, скъсан електрически кабел отне живота на пожарникар. В Рим и околностите му, от вятъра  паднаха дървета,  клони и мазилки,  ранени са двама души, повредени са и автомобили.

В северната половина на страната падна сняг. Най-доволни са в Милано, защото можеше да се карат ски на  хълма в парка „Monte Stella”, недалеч от стадион „Сан Сиро”, тъй като в планинските ски курорти това е забранено.

Снегът създаде проблеми навсякъде в градското движение и  по магистралите, най-вече в областите Ломбардия, Пиемонте, Емилия-Романя  и Лигурия, където в някои участъци е забранено движението на камиони.

Затруднен е и железопътният транспорт, който бележи закъснения над два часа, а 38 регионални влака повечето от които между Милано, Торино и Генуа са временно отменени.

Температурите спаднаха рязко, но в долната част на Апенините времето е топло, а в Сицилия максималните температури достигнаха  до 15 градуса.