Ремонтират стълбове във Врачанско заради проблеми с електрозахранването

В началото на следващата година ще бъдат подменени изолаторите на 60 стълба от електропреносната мрежа в община Оряхово.Това съобщиха от електроразпределителното дружество ЧЕЗ в отговор на сигнал от наши слушатели за чести прекъсвания на тока в населените места в общината. 

В населените места в община Оряхово токът спира почти всеки ден по няколко пъти. Прекъсванията са с различна продължителност. Георги Николов от село Лесковец:

„Поне от две години е този проблем. Не беше толкова мащабен, но с стечение на времето започна да се гаси тока по-често. Лично на мен ми изгоря климатик вкъщи, рутер и два телевизора от това прекъсване на захранването. Да се благодарим, че нямаме сняг сега и обледяване на жиците, защото тогава проблемът става още по-голям. Случвало се е с дни да нямаме ток.“

Електропроводът в района е с дължина 30 километра и повредите се установяват трудно, посочиха от електроразпределителното дружество. Наскоро при поредица от пешеходни обходи е диагностициран проблемен изолатор, който е предизвиквал прекъсвания при вятър. 

В началото на следващата година ще бъдат подменени изолаторите на 60 стълба от мрежата в района