От БХРА – Велико Търново се обявиха за пълен локдаун

От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация във Велико Търново настояват за пълно спиране на дейността на всички сектори на икономиката до 31 януари и предлагат нови компенсации за затворените бизнеси. Те поставят срок за изпълнение на искането им до 10 януари, а ако не бъде изпълнено, заплашват с протести.

Ресторантьорите и хотелиерите във Велико Търново се обявяват за пълен локдаун за първия месец от новата година с изключение на хранителните магазини, аптеките и банките.

Сред другите им искания са директни компенсации за работещите в секторите, чиято дейност е временно преустановена, в размер на 80 % от осигурителния доход за съответната длъжност, необвързани с дейността на работодателите, и директна безвъзмездна финансова помощ за работодателите, засегнати от извънредната епидемична обстановка, в размер на 50 % от оборота без ДДС. 

От БХРА – Велико Търново искат мерките да бъдат въведени незабавно и да са освободени от тежки административни процедури. Ако това не бъде направено до 10 януари, предупреждават, че ще предприемат протестни действия.