Коледари отправят пожелания за здраве към екипа на МБАЛ „Св. Екатерина“ в Димитровград

Коледари ще отправят пожелания за здраве и благоденствие към екипа на общинската болница „Света Екатерина“ в Димитровград.

Инициативата е на читалищата от общината, които искат  да изкажат своята съпричастност и благодарност към медиците, които в този светъл семеен празник не са със семействата си, а спасяват човешки животи.

45 кошници, пълни с питки и плодове, ще бъдат раздадени във всяко отделение на болницата. Всеки лекар, медицинска сестра, санитар ще получат топли шалове, които 10 жени от с. Крум са започнали да плетат още от юни.

Самодейците от общината са подготвили 136 автентични сурвачки, като най-голямата е двуметрова и е за Covid отделението, разказа Гергана Георгиева от читалището в Черноконево:

„Решихме по някакъв начин да изкажем своята съпричастност и благодарност към хората, които са на първа линия в борбата с Covid-19 и точно на Коледа, когато всички са със семействата си, те пак са на работа. Затова решихме да отидем поне малко да им донесем коледното настроение, което витае навсякъде“.