Нови пейки и кошчета за отпадъци са поставени на знакова улица в Пловдив

По една от най-красивите улици в Пловдив – „Иван Вазов“ в навечерието на Рождество бяха поставени нови пейки и кошчета за отпадъци. Украса, осветление и зеленина има около емблематичните чинари. Инициативата е дело на пловдивското сдружение „БГ – Бъди активен“ и е част от дългосрочната програма „Място България“, която през последните години се осъществява в града.    

Още преди няколко месеца , когато общинската администрация организира обществена дискусия за това съгласни ли са пловдивчани част от улицата да стане пешеходна и попита какво трябва да се направи, за да се промени обликът й, Ласка Ненова от сдружението обяви, че е наложително най-напред да се помисли за чистотата.  

„С подетата от нас инициатива искахме да покажем, че с не много големи усилия могат да се случват промени към по-добро“, допълни Ненова пред БНР.

Едновременно с празничното обновление на улицата активистите на сдружението поставиха и закачливи табели, които да  напомнят на живеещите там, на минувачите и на търговците от магазините, че и от тях зависи да е по-чисто