Трима души отиват на съд за побоя над Слави Ангелов

Трима души отиват на съд за побоя над журналиста Слави Ангелов, съобщиха от прокуратурата.

Обвинителният акт срещу Бисер Митрев и братята Никола и Георги Асенови е внесен в Специализирания наказателен съд и предстои насрочване на делото в открито съдебно заседание.

Слави Ангелов беше нападнат от маскирани лица през март т.г. Това е и едно от трите обвинения на  Митрев и близнаците Асенови – че са му нанесли множество телесни повреди.

Другите са, че от януари 2019 г. до 23 април 2020 г. са се сговорили да вършат силови действия с цел имотно облагодетелстване и за държане на високорискови наркотични вещества.

Тримата бяха задържани на 23 април. Двама от тях са в ареста от тогава  и днес изтича максималният осеммесечен срок за задържането им за тези обвинения, т.е., ако прокуратурата не беше внесла обвинителния акт, утре те щяха да са на свобода. Третият обвиняем от октомври е с парична гаранция, заради влошено здравословно състояние.

С  оглед високата степен на обществена опасност на извършените престъпления Специализираната прокуратура положи максимални усилия за разкриването и предаването на извършителите на съд в най-кратки срокове“, отбелязват в информацията си до медиите от спецпрокуратурата.

А в Туитър главният прокурор Иван Гешев написа:

„Казах, че посегателството срещу журналист е атака срещу държавата и че прокуратурата ще направи всичко възможно това брутално престъпление да не остане безнаказано. Поздравления за Специализираната прокуратура и колегите от МВР“.