Пеенето удължава животаУчени от Йейлския и от Харвардския университет установиха ,че пеенето удължава живота на човека, пише в. „Експрес“.

Това занимание подобрява психичното и физическото състояние на хората, което способства за повишаване на тяхното дълголетие. Пеенето има и още едно благотворно въздействие – то понижава риска от развитие на деменция, предава БТА.Певческите изпълнения се отразяват положително на мозъка, тъй като стимулират постъпването на по-големи количества кислород в кръвта. Пеенето се оказва, че понижава кръвното налягане и предотвратява симптомите на депресия.

Проучването установило, че когато човек изпълнява своите любими песни, в неговия организъм се отделят ендорфини. Те от своя страна повишават настроението и хората се чувстват по-щастливи. Специалистите, водени от екипа на Нина Нун от Харвардския университет, уверяват, че вокалните способности нямат никакво значение, тъй като пеенето при всякакви обстоятелства влияе положително на общото здравословно състояние на индивида.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.