Славиша: Чакаха да катастрофираме

Старши треньорът на Левски Славиша Йоканович не беше в настроение след поражението с 0:1 в дербито с ЦСКА София.

„Много хора мислеха, че ще стане някаква катастрофа, но футболът е чудна игра, заяви той. – Ние дадохме 100 процента от себе си. Не показахме през пълните 90 минути една и съща агресия. ЦСКА е много як, агресивен отбор.

Имахме някакви положения, където липсваха пасове и удари. Не бяхме концентрирани в наказателното поле. Много труден месец за нас и за мен особено. Трябва да направим спокойно един анализ и да играем по-добре в пролетния дял.

Имахме положения, бяхме в наказателното поле, но винаги търсим нещо екстра при положенията и не отправяме удари. Във футбола целта е там – към вратата, а не на тъча. Исках от отбора да е търпелив, да не бърза, да не губи топки, така че ЦСКА да направи проблем и да вкара втори гол. Знаех, че ако сме търпеливи, ще дойде шансът и голът. Но това е футболът.

Със сигурност новият спонсор ще направи по-спокойна работата. Сега е моментът всички да се успокоят, утре да направим добър анализ. Феновете на Левски искат по-остра игра, повече атаки. В този момент най-важно е да се запазим здрави.

Трябва да се направи добър анализ на кои позиции ни трябват играчи. Днес Станислав изигра мача си на сто процента, даде всичко от себе си, не се пази. Какво ще стане с Робърта? Това е политика на клуба. Важното е играчите, които са контузени, да се върнат. Сега ще имам повече време да изкажа моята философия и да направим по-добри мачове през пролетта“, допълни Стоянович.