Намери се решение за децата в Дома в Бузовград

Търси се най-доброто решение за децата настанени в Дома за медико-социални грижи за деца „Мария Луиза“ в Бузовград. Засега е ясно, че децата ще останат настанени в институцията и няма да бъдат местени. „Решават се нащата, работи се със всички възможни средства“, това съобщи директорът на Дома д-р Ивелина Панова. Тя допълни, че и днес продължават срещите и преговорите с представители на Министерство на здравеопазването и Агенцията за социално подпомагане. 

Преди дни стана ясно ,че Домът за деца с увреждания лишени от родителска грижа в казанлъшкото село Бузовград трябва да бъде закрит до края на годината, а 15-те деца с тежки физически увреждания ще бъдат местени в други Домове по празниците. Това решение предизвика вълна от обществено недоволство и организиране на петиция в социалните мрежи в подкрепа на дома, която бързо събра подкрепата на над 3000 души. 

В петък д-р Панова се срещна със зам.-мнистъра на здравеопазването Жени Начева.

„Резултатите от срещите след трудни разговори са много добри за децата и персонала. Има няколко варианта за излизане от ситуацията, по които тези дни усилено ще се работи, без почивен ден. Министерство на здравеопазването и Агенцията за социално подпомагане се разбраха на срещата и ще направят възможно най- доброто за децата. Отдъхнах си, защото видях в лицето на Министерство на здравеопазването един истински защитник“, съобщи в социалните мрежи д-р Панова.