Колата на грабителите в Перник била с фалшиви номера и опожаренаКолата на извършителите на дръзкия грабеж на инкасо автомобил в Перник е с фалшиви номера, намериха я опожарена, съобщи бТВ.

Проверяват се няколко версии по случая, както и дали има замесен вътрешен човек.Както писахме по-рано, джипът, с който са избягали извършителите на грабежа в Перник е намерен над пернишкия квартал „Църква“, в близост до магистрала „Струма“ или на около 10 км от мястото на въоръжения грабеж.

Колата е черна и с фалшиви номера. Не е ясна собствеността ѝ, автомобилът е иззет от полицията и му се правят експертизи.

Междувременно охранителната фирма, чийто инкасо автомобил беше ограбен, обявиха, че съдействат на разследването и техният екип е станал жертва на организирана престъпна група, която се състои от тежък криминален контингент – четирима или петима души.

Обявена е и награда от 200 хил. лв. срещу информация за извършителите. Прецизно, бързо и тихо – така са действали четиримата обирджии в Перник.

Не допускат вътрешен човек да е замесен, защото периодично ги тестват. Компанията дава за награда 1/5 от задигнатата сума, но само за достоверна информация.

Грабежът е станал посред бял ден, малко след като касите затворили. 

Пълната с оборотни пари кола на инкасото била паркирана извън обсега на камерите. Хората от квартала нито са чули, нито са видели нападателите.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.