Възрастни и самотни хора от село Богданов дол получиха хранителни продукти

Сурвакарската група от пернишкото село Богданов дол изненада самотни възрастни и нуждаещи се хора от селото с хранителни продукти. Инициативата e под наслов „От хората, за хората“, а поводът са наближаващите коледни и новогодишни празници.

Пакетите включват продукти от първа необходимост като брашно, олио, ориз, боб, салам, сирене, кашкавал. Има и мандарини и бутилка вино. Сурвакарите се надяват местното кметство също да помогне, за да може повече хора да бъдат зарадвани за Коледа.

Вече са раздадени празничните пакети на 35 нуждаещи се жители на селото. Венцислав Георгиев призова и останалите сурвакарски групи в пернишко да подемат инициативата:

„Поне да зарадваме малко възрастните хора и хората в неравностойно положение в нашето село. А по този начин искахме да дадем гласност за съседните на нас села. Да бъдем малко повече хора“.

Групата от Богданов дол е сред най-атрактивните в региона. Сурвакари от селото са участвали в много фестивали у нас и в чужбина, снимали са се и във филмите „Козият рог“ и „Татул“. Групата е носител на множество награди в т.ч. и на Златната маска от МФМИ „Сурва“ в Перник.