Реално използваните чуждестранни капитали от Китай са се увеличили за пореден осми месецСпоред съобщение на отдела за чуждестранни капитали на китайското Министерство на търговията, от януари до ноември тази година реално използваните чуждестранни капитали в цялата страна са били 899,38 милиарда юана, което е увеличение с 6,3% на годишна база (129,47 милиарда щатски долара с увеличение от 4,1% на годишна база, без банките, ценните книжа и застрахователната индустрия), предаде радио Китай.

През ноември реално използваните чуждестранни капитали в Китай са били 98,7 милиарда юана, т.е. с 5,5% повече на годишна база (14,38 милиарда щатски долара, т.е. увеличение от 5,6%). Това е увеличение за пореден осми месец.През първите 11 месеца на годината в сектора на услугите са били използвани 78,3% от общия размер на чуждестранните капитали, като увеличението на годишна база е 16,1%. В областта на високотехнологичните услуги растежът е 31,6%.

Сред тях услугите в областта на електронната търговия, професионалното техническо обслужване, научноизследователската и развойна дейности, както и трансформацията на научните и технологични постижения, увеличението е съответно с 43,9%, 35,1%, 93,6% и 53%.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.