Етър изпусна Монтана

Отборите на Етър и Монтана не си вкараха голове в последната среща от 16-ия кръг на футболното първенство. И двата отбора остават в дъното на класирането, но етърци ще зимуват последни с 11 точки. Монтана има 13.
Гостите владееха повече топката, но пък всички чисти положения бяха пред тяхната врата и трябва да са доволни, че не загубиха.

В 13-ата минута етърци бяха близо до гол след контратака. Милчо Ангелов открадна една топка и елиминира защитник, подаде успоредно на Преслав Боруков, който обаче не успя да сложи крак и да прати топката в мрежата.

Отборът на Монтана, който дойде без няколко основни футболисти, започна със самочувствие, но нямаше положения в първите 25 минути. В 26-ата минута етърци пропуснаха втора добра възможност, като отново Милчо Ангелов си я създаде. Направи двойно подаване с Алдаир и излезе сам срещу вратаря, но би в него. В ответната атака Тони Тасев имаше първа прилична възможност за Монтана.
В 31-ата минута Монтана имаше най-чистата си възможност до тук в мача. Давид Кики тръгна на рейд, излезе сам срещу вратаря Христо Иванов. Опитният вратар обаче застана с тяло и извади топката в корнер.

Второто полувреме започна с контрол на топката от страна на Монтана, но първата прилична ситуация беше зо дамикините. В 60-ата минута резервата Кольо Станев проби от дясно и даде топката на празно пространство, въпреки че Ангелов и Боруков бяха на чиста позиция. В 66-ата минута нова възможност за Етър беше пропусната от Ангелов, който не засече както трябва пас на Даниел Пехливанов.
Гостите от Монтана държаха топката и опитваха някакви атаки, които не създаваха голямо напрежение за Христо Иванов. В 81-ата минута дойде и третият пропуск на Милчо Ангелов, чийто удар с десния крак беше спасен от вратаря Макенджиев.
В следващите две минути Етър изпусна на два пъти да стигне до победата. Най-напред Мариян Иванов стреля, но топката излезе в корнер. След изпълнението му Кацаров с глава прати топката от 3 метра в аут.