От днес в Гърция отварят книжарниците и фризьорските салони

От тази сутрин в Гърция отново отварят книжарниците и фризьорските салони, съобщи АНА-МПА. Разрешеното им работно време е от 7 ч. сутринта до 21 часа вечерта.

Също така възобновяват работата си пунктовете за годишни технически прегледи на мотоциклети, пътнически автомобили за лично и обществено ползване и товарни автомобили с обща маса до 3,5 тона, предаде БТА.

Условието, на което трябва да отговарят книжарниците, е, че в тях ще бъдат допускани до четирима клиенти на площ до 100 кв.м. и по още един клиент на всеки 15 кв.м. допълнително. За сметка на това се разрешава те да имат удължено работно време – до 21 вместо до 19 ч., както и да работят в неделните дни на 20 и 27 декември.

Броят на клиентите във фризьорските салони е определен по същия начин, както и в книжарниците, с допълнителното условие да има разстояние от поне два метра между отделните работни места.

Клиентите ще могат да ги посещават само с предварително запазен час по телефона или по интернет, като салоните ще трябва да съставят всяка сутрин при започване на работа списък със запазените часове, който да представят пред контролните органи.

Пунктовете за технически преглед също ще работят само със запазен час. В тях се допускат до девет изчакващи клиенти.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.