“Енерго-Про” прави устройства за защита на птициЕРП “Север”, което е част от “Енерго-Про”, приключи проекти за поставяне на птицезащитни устройства и обезопасяване на четири въздушни електропроводни линии в Добричко, съобщиха от компанията. Проектите са осъществени при максимално кратко време за прекъсване на електрозахранването и минимален брой засегнати клиенти чрез координиране на работата на екипите. Общата сума, инвестирана в монтажа на устройствата в областта, през 2020 г. възлиза на 400 000 лева.

Поставянето на птицезащитните устройства стартира след есенната миграция, за да не бъдат обезпокоявани птиците по време на техния престой в страната. Допълнително работата на екипите беше съобразена с прибирането на реколтата от зърнопроизводителите в района.

Дейностите бяха съчетани с монтиране на дистанционери, подмяна на изолатори и извършване на просеки на обща стойност 80 000 лева. Рехабилитацията е част от подготовката на съоръженията по мрежата на ЕРП “Север” за работа в зимни условия. Едновременно с това се гарантира намаляване на случаите на попаднали под напрежение птици, а оттам и минимизиране на нежеланите изключвания и аварии, което от своя страна ще осигури необходимото качество на доставяната електроенергия.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.