Започват номинациите за инвеститор на годината

“24 часа” връчва наградата за социална инвестиция

За петнадесети път Българската агенция за инвестиции организира годишните награди “Инвеститор на годината”. Конкурсът ще отличи най-значимите инвестиционни проекти, реализирани през 2020 г. у нас.

Искаме да поощрим както нови проекти, направени “на зелено”, така и добре развиващи се бизнеси, обявиха от агенцията за инвестиции. Проектите ще бъдат оценявани от авторитетно жури по няколко основни критерия. Сред тях са размер на направената инвестиция през годината; корпоративна социална отговорност – показана последователна политика и инициативи в тази сфера; създаден продукт/услуга с голяма популярност или със значителен пазарен успех в областта на приложение във и извън България; брой новооткрити работни места за 2020 г.; иницииране на добри практики, свързани с преодоляването на недостига на кадри; положителен имидж, спазване на устойчиви бизнес практики и положителна перспектива за развитие; внедряване на иновативни практики, базирани на прилагането на нови технологични процеси.

В конкурса “Инвеститор на годината”  ще бъдат раздадени 5 награди. Победителите ще получат статуетки “Златен бик”, изработени от скулптора Сейфетин Шекеров. Освен голямата награда “Инвеститор на 2020” ще бъдат отличени и най-добрите в категориите за инвестиции “на зелено”, в разширяване на бизнес, в иновативен бизнес и в човешки капитал.

Предвидени са и още 3 почетни награди – плакети на БАИ.

Те ще бъдат раздадени на победителите за успешен стартъп, община в България с най-много инвестиции и награда за социална инвестиция, която ще бъде връчена от “Медийна група България”. “24 часа” е медиен партньор на конкурса за четвърта поредна година.

Номинации за реализирани през 2020 г. инвестиционни проекти се приемат до 15 януари 2021 г. на следния интернет адрес: http://investbg.government.bg/investor/.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.