Коледен базар на деца с увреждания в Ловеч

Деца и младежи с увреждания от Дневния център в Ловеч за поредна година изработиха коледни украшения, които са подредени в Коледен базар в централната част на града.

Децата са изработили коледните украшения с помощта на терапевтите в Центъра, поясни един от тях – Мирела Недялкова.

„Чувстват се нужни и удовлетворени. Щастливи са, че могат да правят нещо, и че е оценено.“

Като родител на дете от Центъра Маргарита Петрова помага на коледния базар.

„Нещата ни са красиви, харесват се, биха украсили всеки дом. Изготвени са с природни материали. Мисля, че удовлетворението е голямо както за тях, така и за родителите.“

Василка Кондова си купи от коледните украшения, изработени от децата и младежите с увреждания.

„Да зарадваме децата за Коледа. Моите деца ги правя щастливи, а пък по този начини помагаме. Мисля, че това напълно съответства на идеята на Коледата – доброжелателството, да мислим добро, дано да ни се случва добро, дано да ни очакват по-добри дни всички. Нещата които творят, са много красиви и дано да осъзнават, че творейки такива неща, радват и всички останали.“

Маргарита Петрова и Мирела Недялкова допълниха, че събраните средства от Коледния базар се използват за дейността на центъра и самите деца, на които се организират и екскурзии.

„Неща които могат да интегрират децата ни по-добре в обществото. Простички неща като посещение на ресторант, сладкарница. Това за тях е много.

Дарявали сме на много деца, които са имали нужда от операции.“