Държавна подкрепа за 6 проекта със 110 млн. лв. инвестицииОт началото на годината са общо за 855 млн. лв.6 сертификата за инвестиции на обща стойност над 110 млн. лв. получиха държавна подкрепа, а министърът на икономиката Лъчезар Борисов им връчи сертификати. Те ще разкрият нови 600 работни места.

Така от началото на годината сертифицираните проекти стават 32 за общо близо 855 млн. лв. и 4074 работни места. Те са предимно в производството, информационните технологии, здравеопазването и автомобилостроенето.

“Медико- и балнеорехабилитационен център” в Хисаря е един от новите 6 проекта. Той е на стойност 41,5 млн. лв. “Блокс груп България” също ще изгради център за рехабилитация, както и домове за възрастни хора за 30 млн. лв.

С 9,3 млн. лв. ще се построи съвременна фабрика за производство на растителни протеини на “Булпротеин”.

Четвъртият сертификат е за “Агромил България” за изграждане на силозно стопанство за съхранение на стока и лаборатория с автоматични машини за взимане на проби в Пловдив. Инвестицията е 4,5 млн. лв.

Инвестиционният проект на “ЕЛ БАТ” за 24 млн. лв. предвижда изграждане и експлоатация на инсталация за вторични продукти от олово в община Долна Баня.

Последният сертификат е за “Матега” и ново предприятие в Габрово за метални и дървени компоненти за спортно оръжие, а в последствие – и на цели оръжия. Инвестицията е 5,7 млн. лв.

В сряда правителството увеличи бюджета на икономическото министерство с 2,4 млн. лв. за тази година, за да подкрепя такива инвестиции като част от мерките срещу коронакризата и по-бързо възстановяване на икономиката ни.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.