“Не ми се живее повече”, казал стрелецът от Варна на приятел час преди убийстватаДимитър Големанов е мъжът, застрелял двама приятели, след което теглил куршум и на себе си. Това научи “24 часа” от негов близък.“Не ми се живее повече”, това казва Големанов по телефона час преди кървавото меле в апартамент на ул. “Македония” 105 във Варна.
40-годишният Големанов е имал успешни бизнеси и заведение на крайбрежната алея във Варна.

С покойната вече Диляна са имали 2-годишна връзка – бурна и обсебваща, както я описват техни близки. Поредната раздяла, отпреди месец, не се отразява добре на Димитър. Продължават да се виждат и преди няколко дни Димитър запознава Диляна със своя близък приятел Нико – 41-годишен кипърец с шведско гражданство, който живее в апартамента.

В нощта преди убийствата Диляна отива в злополучния апартамент и започва да купонясва с кипъреца и още трима приятели. Количеството на изпития алкохол се увеличава и младата дама започва да провокира бившия си в интернет – вероятно със снимки и заяждания, разказва приятелят на двойката, с когото “24 часа” се свърза.

По думите му , купонът и заядливата комуникация продължили до сутринта, когато Димитър Големанов нахлува в апартамента на първия етаж през прозореца и тогава започва разправата.

“Не ми се живее повече”, това споделя той с приятеля си.
“Звучеше неадекванто, беше много афектиран, не беше на себе си. Каза, че са го провокирали много сериозно и се чувства обиден и предаден”, сподели с медията ни вероятно последният човек, който е говорил с Големанов.

Останалото научихме от окръжния прокурор Красимир Конов  и шефа на варненската полиция Даниел Пашов, които вчера дадоха брифинг за медиите – вчера около 10.15 ч. сутринта е подаден сигнал за стрелба в апартамент на ул. „Македония“ 105. Когато полицията пристига на мястото, открива телата на трима души – 40-годишния Димитър от Варна, 23-годишната Диляна и 41-годишен швед. В жилището е намерен автомат, два газови пистолета, преправени за бойни, и един боен пистолет със заличени номера, както и множество боеприпаси.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.