Задържаха пиян шофьор на тир след катастрофа на АМ "Тракия" край ПазарджикПиян шофьор на тир е бил задъpжан след катастрофа на автомагистрала „Тракия“ в района на Пазарджик, съобщи говорителят на полицията Мирослав Стоянов. В следобедните часове във вторник бил получен сигнал за катастрофирал в канавката на 57км от аутобана тежкотоварен камион „Скания“ с полуремарке.

На пристигналите на мястото служители на полицията направило впечатление, че шофьорът на камиона се държи неадекватно и силно мирише на алкохол. Направеният полеви тест с техническо средство показал, че 45-годишният водач К.К. от Сливен е седнал зад волана на тежкото возило след употребата на 2.47 промила алкохол.Почти по същото време на пътя Пазарджик- Пловдив е била блъсната пешеходка, пресичаща пътното платно. Инцидентът е станал на разклона за пазарджишкото село Говодаре.

70-годишна жителка на селото е била пометена от автомобил „Шкода“ зад волана, на който била 30-годишната Г.С. от пловдивското село Труд. Пострадалата е била откарана в областната болница в Пазарджик с фрактури на таза и единия крак.

Пробите за алкохол и наркотици на жената, управлявала автомобила, са отрицателни.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.