"Автомагистрали": Нямаме притеснения от одитНе се притесняваме от одит от страна на Сметната палата. И ако такъв бъде възложен, ще окажем пълно съдействие. Това се казва в становище на  „Автомагистрали“ ЕАД по повод искането на БСП да се се направи одит на дружеството.

От държавната копания посочват, че имат капацитета да поемат възложените от Агенция „Пътна инфраструктура“ обекти. Дружеството няма незаконни договори, каквито опити за внушения се правели. Всички са сключени при спазване на процедурите, предвидени в българското законодателство.Обектите, по които се работи, били в различна степен на подготовка и изпълнение и поради това не се извършват строителни работи по всички едновременно. За ангажираните в строителния бранш е известно, че подготвителната работа отнема много повече време от самото строителство. Както и че е честа практика фирмите да си преотдават тежка механизация, посочват от „Автомагистрали“.

И допълват, че при добър мениджмънт се създава добра организация на работа и изпълнението на обектите върви по план. Най-важният обект в момента е довършването на магистрала „Хемус“, от компанията гарантират, че работата по нея е с високо качество и ще е готова във вече обявения прогнозен срок.

Най-верният показател за управлението на дружеството са неговите финансови резултати. За 2019 г. „Автомагистрали“ генерирало печалба от ?6,764 млн. лева. За тази година показателите също са добри и ще бъдат обявени в предвидения от закона срок – 30 юни 2021 г.

Продължаваме с отговорност да изпълняваме поетите ангажименти по сключените договори с АПИ, а политическите коментари ще оставим на политиците, посочват от дружеството. 

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.