153-и ден на протести: Орлов мост отново е блокиран

За поредна вечер Орлов мост в столицата бе блокиран от протестиращи, които настояват за оставката на правителството и на главния прокурор.

В 153-ата вечер на антиправителствената демонстрация шествието премина през Министерството на отбраната.

Протестиращите поискаха отчетност от Отровното трио.

В 18 часа във вторник, 8 декември 2020, Арман Бабикян, Велислав Минеков и Николай Хаджигенов организираха онлайн събитие, а останалите протестиращи поискаха обяснение от тримата водачи на част от протеста за харченето на парите, събрани от дарения. 

Заради пандемията Триото прекрати вечерните протести и организира отделни акции,

Междувременно „Правосъдие за всеки“ обяви, че ще проведе протест срещу главния прокурор Иван Гешев пред Съдебната палата.

„В края на годината, в която ЕС въведе общо наблюдение за върховенството на правото в страните членки, искаме да кажем, че у нас прокуратурата гази правото и заедно с Висшия съдебен съвет и парламента нарушават базови принципи и ценности на общността“, се казва в съобщение на инициативата. 

Организаторите ще оповестят и публична позиция на „Правосъдие за всеки“ до Европейската комисия и Венецианската комисия по повод новите проектозакони на управляващите, които се опитват да създадат поредната безконтролна и бутафорна фигура в съдебната ни система – „независим прокурор“, който да е избран и подчинен на главния прокурор, но пък да може да го разследва?! Ще поискаме отново и оставките на Иван Гешев и ВСС, съобщават още от „Правосъдие за всеки“.