Прекратиха мач от Шампионската лига заради расизъм на съдияМачът от Шампионската лига между „Пари Сен Жермен“ и „Истанбул Башакшехир“ беше прекратена след 16 минути игра. Това стана факт, след като четвъртият съдия на срещата румънецът Себастиан Култеску е обидил на расова основа Пиер Уебо от гостите.

Бившият национал на Камерун е бил атакуван от рефера с думи, които са били чути от всички футболисти и щабовете на двата отбора.  Той сигнализирал главния рефер Овидиу Хацеган, че от пейката на гостите постоянно му скачат и той остранява Демба Ба с директен червен картон.Според румънски медии Кулетску посочил и Уебо с думите „И този черния негър!“. Това веднага взривило гостите и те напускат терена. От „Пари Сен Жермен“ ги подкрепиха. 

Отборите се прибераха в съблекалнята до изясняване на случая. Моментално от турсия клуб пък излязоха с колаж, който е слоган именно на УЕФА – „Не на расизма“, в своите социални мрежи.

От УЕФА предупредили турския отбор, че трябва да се върне на терена до 23 часа българско време, но това не се случи. Играчите на домакините бяха излезли от съблекалнята си.