Личният адвокат на Доналд Тръмп постъпи в болница с коронавирус

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че личният му адвокат Руди Джулиани е постъпил в болница във Вашингтон. Ден по-рано беше обявено, че тестът за коронавирус на Джулиани е положителен и той се „справя много добре“ със заболяването, отбелязва Асошиейтед прес.

„Той няма температура. Научих това лично от него, след като ми позвъни рано сутринта“, каза Тръмп пред репортери в Овалния кабинет в Белия дом.

Новината за заразяването на 76-годишния Джулиани се оказа обезпокоителна за местни законодатели и юристи в няколко от т.нар. „фронтови“ щати – Мичиган, Джорджия и Аризона. През последните дни той работеше в района във връзка с усилията на Тръмп да оспорва по юридически път резултатите от президентските избори там и победата на демократа Джо Байдън във вота на 3 ноември.

Асошиейтед прес съобщава, че всички, с които Джулиани се е срещал и разговарял през тези дни, сега бързат да си направят PCR тестове, за да разберат, дали не са се заразили с вируса. Много от тях са отменили всичките си ангажименти, докато не излязат резултатите от тестовете им.