Световният икономически форум ще се проведе през май 2021 г. в Сингапур

Световният икономически форум (WEF) ще се проведе в Сингапур вместо в Швейцария през следващата година, тъй като коронавирусната пандемия би затруднила осигуряването на здравето и безопасността на участниците на форума в Европа, заяви в понеделник чрез имейл президентът на WEF Борге Бренде чрез имейл.

„Управителният съвет взе много важно решение днес да премести Специалната годишна среща 2021 в Сингапур, като тя ще се проведе в периода между 13-ти и 16-и май“, посочи Бренде в имейла, получен от агенция Ройтерс.

„Бяхме предвидили да организираме нашата Годишна среща 2021 г. в курорта Бюргенщок близо до Люцернското езеро тази пролет. За съжаление, при настоящата ситуация с Covid-19 в Европа е малко вероятно да успеем да създадем необходимите условия, за да осигурим здравето и безопасността на нашия персонал, участници и на по-широката общност“, отбеляза Бренде.

„Сингапур се справи успешно с пандемията“, добави той, мотивирайки решението за преместване на годишната среща на Световния икономически форум.

Той каза, че партньорите ще бъдат информирани по-късно в понеделник, а официалното прессъобщение ще бъде изпратено във вторник.