Румен Радев антиваксър ли е, или обикновен хейтърВ едно общество, атакувано постоянно от фалшиви новини и все по-разяждано от разногласия, трудно може да се направи нещо позитивно. И дори авторитети като доц. Ангел Кунчев изразиха предупреждения, че заради антиваксърските кампании в България може би няма достатъчно хора да си сложат ваксина срещу COVID-19 и няма да се създаде колективен имунитет.Естествено е в такава ситуация всеки що-годе отговорен човек да опита да се държи отговорно. Особено ако е президент.

Но не. Румен Радев реши да обясни в понеделник, че първо, от ваксините има рискове и правителството трябвало ясно да ги обясни. И второ, че на хората, които откажат ваксина, не трябва да им се нарушават гражданските права. Видиш ли, недейте да ги вкарвате в концлагери, все едно някой някога е планирал това.

Че Радев по отношение на правителството понякога заменя критиката с хейт, е дори похвално. Но когато президентът се държи като антиваксър и застрашава здравето на нацията, нещата вече минават границата. Радев е генерал, би трябвало да знае как се наказва командир, който отказва да поведе хората си в боя. Или не?

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.