В ластите в Индия разследват причината за неидентифицирана болест, която доведе до хоспитализацията на над 140 души през почивните дни, съобщава Би Би Си (BBC). По-късно изданието „The Times of India” съобщи, че около 300 са приетите в болница, а един човек е починал от непознатото заболяване, което изглежда засяга нервната система.

Пациентите от град Елуру в провинция Андра Прадеш са имали

широк спектър от симптоми

– от гадене до припадъци и изпадане в безсъзнание, казват лекарите. Редица легла в правителствената болница в Елуру са освободени, в случай, че са необходими. Неизвестната болест идва в момент, в който Индия продължава да се бори с пандемията от коронавирус.

Местни медии съобщават, че на пациентите са правени тестове за COVID-19 и всички те са отрицателни.

Медицински служител в правителствената болница Елуру заяви пред „The Indian Express”: „Хората, които се разболяха, особено децата,

внезапно започнаха да повръщат, след като се оплакаха от парене в очите. Някои от тях припаднаха

или получиха пристъпи”.

Много от приетите в болница пациенти са се възстановили бързо и са били изписани.

Здравният министър на провинция Андра Прадеш Ала Кали Кришна Сринивас заяви, че в кръвните проби на пациентите не са открити следи от вирусна инфекция.

„Изключихме замърсяването на водата или замърсяването на въздуха като причина, след като служители посетиха районите, в които хората се разболяха”, каза той.

„Това е някакво мистериозно заболяване

и само лабораторният анализ ще разкрие какво е това”, добавя министърът.