Една година, за да се влюбиш в мафиотИ да оцелееш!

Еротичен роман на Бланка Липинска „365 дни“ бе адаптиран от “Нетфликс”, у нас излиза с логото на ИК „Сиела“

Съвременен роман в духа на “Красавицата и Звяра” разбива сърцата на читателите в танц на страст и омраза между боса на сицилианската мафия и жената, която някога го е върнала към живота.По книжарниците вече може да намерите едно от най-горещите заглавия на годината – “365 дни” от полската авторка Бланка Липинска. Напрегнат търг за правата за романа беше обявен в редица държави, а българският превод е първото чуждестранно издание на сензацията (ИК “Сиела”).

Младият Масимо Торичели, син на бос от сицилианската мафия, е тежко прострелян. Докато лежи, убеден, че ще умре, съзнанието му е изпълнено от един-единствен образ – на красива непозната. Лицето ѝ е последното, което вижда във фантазията си, преди да изгуби съзнание. Лаура Биел е прекарала години да гради успешна кариера и има удовлетворяващ живот – с изключение на щастие във връзката си. Приятелят ѝ системно я пренебрегва, а по време на празненството за 29-ия ѝ рожден ден я оставя съвсем сама.

За да си прочисти главата, Лаура отива да разходка. Обаче не очаква какво ще намери. Тя е обградена от непознати мъже и отвлечена. Когато се свестява, разбира, че е в луксозно имение, пазено като замък. Първата ѝ среща с Масимо е изпълнена с неприязън. Непознатият наследник на сицилианска фамилия от мафията твърди, че се е влюбил в нея в мечтите си, дълго преди да разбере, че тя съществува наистина. Казва, че е прекарал последните пет години в това да я издирва. Няма да се откаже, преди да получи възможността да я притежава. Условията му са Лаура да прекара 365 дни в неговото имение(е, Шехерезада е била ангажирана 1001 нощи). И макар че няма да ѝ липсва нищо, ще бъде лишена от контакти с външния свят. 365 дни, в които да се влюби в него. Ако когато годината изтече, тя не е готова да му подари сърцето си, Масимо ще ѝ върне свободата. Изборът е неин. Правилата са негови. Но има ли ясна граница между омразата и страстта?

“365 дни” от Бланка Липинска се превръща в световна сензация, когато стрийминг платформата “Нетфликс” откупува правата за филмова адаптация. Филмът с участието на полската актриса Анна Мария Секлуцка и италианския красавец Микеле Мороне светкавично печели сърцата на няколко поколения зрители, превръщайки романа в едно от най-търсените заглавия на годината.

Еротичната литература се сдобива с ново любимо име, а “365 дни” е първа част от трилогия, която предстои да се развие и на екран.

Сборник събира 20 разказа от водещи български писатели

Обхваща първите 20 г. на ХХI век

През март месец 2020 г. Сдружение за градски читални стартира онлайн платформата “Декамерон 2020”, включваща подбрани български разкази от едни от най-утвърдените имена в жанра. На прага на поредното предизвикателство, с което да изпратим 2020 г., е сборникът “Първите 20” (изд. “Сиела”) – своеобразно продължение на инициативата под съставителството на автора на “#НаЖивоОтСофия” Александър Шпатов.

20 от най-изявените ни разказвачи се включват с 20 истории, превърнали се в хроника за първите 20 години от новия век. На страниците на изданието читателят ще открие текстовете на Деян Енев, Георги Господинов, Здравка Евтимова, Михаил Вешим, Калин Терзийски, Елена Алексиева, Васил Георгиев, Радослав Парушев, Богдан Русев, Ангел Игов, Йорданка Белева, Оля Стоянова, Захари Карабашлиев, Александър Шпатов, Кристин Димитрова, Людмил Станев, Иво Иванов, Мирослав Пенков, Петър Делчев.

Забавни, смешни, тъжни или граничещи с журналистическия очерк, всички тези истории представят жанра на разказа в цялата му многоликост. А “Първите 20” се превръща във виртуозен витраж (не антология) не само на литературния живот в България през първите години на новото хилядолетие, но и спасително напомняне в едни опасни за духа времена, че още от времето на Бокачо литературата и по-конретно разказите са най-сигурното убежище в дни на изпитания.

Седем амулета

разказват един живот

Карън Суон е подготвила “Перфектният подарък” за Коледа (ИК “Сиела”). Бижутерката Лора приема необичайна поръчка от мистериозния Робърт Блейк – огърлица за съпругата му, която да включва седем амулета, разказващи живота на една жена, в която всеки се влюбва. Тази Коледа ще бъде различна и много тайни ще бъдат разкрити. С познатия си увлекателен стил Карън Суон създава наистина перфектния подарък – изящна романтична приказка за битката със собствените страхове.

Класация

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.