Н овата платформа E-GMP е основата, върху която ще бъде изградена електрическата офанзива на Hyundai Motor Group. Тя предвижда представянето на 11 BEV модела (чисти електромобили), като целта е реализацията на над 1 милион електромобила по света до 2025 г. Като част от визията на Hyundai Motor Company за развитие в областта на BEV, през месец август 2020 г. компанията лансира специализираната в областта на BEV електромобилите марка IONIQ, която до 2024 г. ще представи три BEV модела – IONIQ 5, 6 и 7 в различни сегменти от автомобилния пазар.

Hyundai увеличи пробега на Kona EV до 484 км

Марката KIA също преминава през период на трансформация за електрическата ера, основаваща се на стретегическия „Plan S“ за развитие в средно- и дългосрочен план. През септември KIA обяви плановете си да увеличи дела на продажбите на BEV модели с 20% към 2025 г. Наскоро компанията представи и ранни изображения на общо седем нови BEV модели, които ще бъдат представени последователно на пазара в периода до 2027 г.


Източник:
Hyundai/KIA

Сред предимствата на електрическата платформа E-GMP са повишената гъвкавост в процеса на развойната дейност, отличните динамични характеристики на базираните на нея модели, увеличеният автономен пробег, подобрените функции за безопасност и увеличеното вътрешно пространство за пътници и багаж.

Едно от оръжията за увеличаване пробега на електрическите модели на Kia

Благодарение на увеличената с около 10% в сравнение с досега съществуващите технологични решения енергийна плътност, акумулаторните батерии при E-GMP са по-леки, могат да бъдат монтирани по-ниско в каросерията и така да освободят повече пространство за пътници и багаж.

Моделите на новата платформа E-GMP ще използват за основа задното предаване, но клиентите ще имат избор и на конфигурации с двойно предаване, като тези модели могат да бъдат оборудвани и с допълнителен електромотор.

Електрическият Hyundai Kona влезе в Книгата на рекордите Гинес

Платформата E-GMP ще предложи стандартна възможност за зареждане с 800V и ще позволява зареждане с 400V без необходимост от използване на допълнителни устройства и преходници. Tази т.нар. „мултизарядна” система е първата по рода си в световен мащаб патентована технология, при която напрежението в електродвигателя и инвертора се покачва от 400 на 800V за осигуряване на необходимата за стабилен заряден процес съвместимост. Електромобилите (BEV), използващи новата платформа E-GMP, ще се отличават с максимален пробег от над 500 км с едно пълно зареждане на батерията в съответствие с изискванията на тестовата процедура WLTP. Oсвен това, на бързозарядна станция те ще могат да възстановят до 80% от заряда в рамките само на 18 минути и да заредят достатъчно енергия за изминаване на до 100 км за едва 5 минути.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.

Новата S-класа е вече в България, цената й стартира от 215 400 лв.

Топ 3 на най-мощните хечбеци в Европа

Volkswagen планира истински народни електромобили