20 000 лева глоба за 137 т отпадъци, спрени на "Капитан Андреево"Фирма от пловдивското село Марково е глобена с 20 000 лева за липсващи документи на товар с отпадъци в качеството й на получател на това карго, съобщиха от РИОСВ – Хасково в отчет за дейността на екоинспекцията за ноември т. г. Отпадъците от пластмаса и метал – общо 137 тона, са спрени на ГКПП „Капитан Андреево“ при внос от Турция в началото на юни.

РИОСВ е извършила през месеца 92 проверки на 89 обекта. Дадени са били 27 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са били 4 акта, наложена е била една санкция и са били издадени 15 наказателни постановления за 22 950 лева, гласи отчетът.Издадено е било наказателно постановление за 500 лв. на община Харманли за неподдържане в техническа и експлоатационна изправност на пречиствателна станция за отпадни води в село Бисер.

Съставени са били 3 акта по Закона за биологичното разнообразие и са били издадени 13 наказателни постановления на стойност от 150 до 250 лв. заради разораване на части от имоти в защитени зони. В резултат на осъществения контрол, през месеца са почистени пет нерегламентирани сметища, допълват още от екоинспекцията.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.