Красимир Балъков: Трябва рестарт на българския футбол

Главният мениджър на футболния ЦСКА 1948 – Красимир Балъков, даде традиционната си пресконференция преди поредния мач на отбора – утре от 15-ия кръг на Първа лига срещу Берое.

Той говори също така за картината в българския футбол като цяло, за участието на отборите ни в европейските турнири, както и за това какъв човек трябва да бъде новият президент на БФС.

Балъков заяви категорично, че трябва да се направи тотален рестарт на българския футбол. Той е на мнение, че управляващите футбола ни не си дават реална представа къде се намираме на футболната карта. 

„За мен шеф на БФС трябва да бъде човек с амбиции и идеи, които да реализира – каза Балъков. –  Ножът е опрял до кокала. Докога ще чакаме? При всички положения той трябва да бъде обграден с футболни хора. Не може кадърен човек в бизнеса да оправи проблемите на българския футбол, ако няма човек до него, който да разбира футбола. Аз нямам тези виждания за президент на БФС. Ето например Ицо Стоичков. Слагаме го за президент на БФС и нека видим дали ще цепи басма на някого. Той обаче си работи в чужбина и си играе голф. Когато е имал възможност да работи, някой го е изпъдил.“

Чуйте още от Балъков в звуковия файл