Б ум на жилищните кредити у нас. Въпреки пандемията и притесненията за икономическа криза, българите теглят заеми за жилища, сочат последните данни, пише NOVA.

И като че ли покупката на собствен дом сега, в условията на пандемия, става още по-важна и от преди.

Къде са най-евтините жилища в София

Какви ще са цените на имотите и как COVID-19 променя изискванията ни за жилище? Кои са най-търсените имоти? В кои квартали? И как ще се променя пазара?  

Отговорите на тези въпроси даде Пламен Русев, организатор на форума за недвижими имоти „Форум Реал“, който ще се проведе виртуално от 3-ти до 5-ти декември и в който се очаква да се включат над 30 000 души.

„Създадохме тази платформа, за да посрещнем проблемите на новото време, в което живеем. В момента тя е най-голямата в света. Актуализираме стотици събития в цял свят. Вече над 25 години говорим за това, как технологиите дават конкурентно предимство“, посочи той.

Как ковид-19 удари пазара на имоти в България

Пламен Русев е решил да дари платформата на организаторите, за да може в ситуация на пандемия хората да говорят във виртуални стаи за бизнес, инвестиции, недвижими имоти. Достъпът до нея е абсолютно безплатен, а всеки, който иска да се включи трябва само да се регистрира на www.forum-real.com.

„По време на форума ще отговорим как цената се влияе от чистия въздух в района, как ще изглежда офисът на бъдещето. Офиси ще има, защото сме хора и имаме нужда от социализация. Хората започнаха да си мислят, че вече ще живеем само през екрана. Разбира се, че не е така. Промяна в офисите обаче ще има и тя е насочена към опазване на здравето“, коментира той.