Гърция разшири ограниченията за пътуване

Гръцките власти удължиха срока на ограниченията за вътрешни и международни пътувания в опит да овладее втората вълна на разпространение на новия коронавирус, съобщава електронното издание на атинския ежедневник Kathimerini.

В съобщение Управлението за гражданска авиация заяви, че ограниченията за вътрешните полети се удължават до 7 декември, като се допускат пътувания само по съществено значение като здраве, семейство или работа. На хората, които се връщат в основното си местожителство, също е разрешено да пътуват.

Ограниченията за международни пътувания обаче бяха удължени до 14 декември. Те включват забрана за всички полети между Гърция и Турция и Каталуния в Испания; полети до и от Албания и Северна Македония се извършват само през международното летище в Атина; седмично ограничение от 10 000 броя на разрешените пътници от Израел и таван от 500 при пристигането на постоянно пребиваващи само от Русия, на които също е разрешено да използват летищата в Солун в Северна Гърция и Ираклио в Крит.

Забраната за пристигане на граждани извън Европейския съюз също продължава да се прилага, с изключение на граждани и жители на Австралия, Япония, Нова Зеландия, Руанда, Сингапур, Южна Корея, Тайланд, Обединените арабски емирства и Уругвай. Всички пътници, които влизат в Гърция от международна дестинация, ще трябва да покажат отрицателен тест за COVID-19, даден до 72 часа преди пътуването.

Както местните, така и международните пътници трябва да попълнят формуляр за локация (PLF).

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.